Na turniru u basketu učestvuju 22 ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH

04.06.2023.

VIŠEGRAD – U Sportskoj dvorani u Višegradu svečano je otvoren dvodnevni turnir u basketu „Tri na tri“ na kome učestvuju 22 ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH, u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević je prilikom otvaranja turnira rekao da ova lokalna zajednica sa preduzećem „Hidroelektrane na Drini“ pruža punu podršku organizaciji događaja koji najbolje promovišu sport u Višegradu.

„Ovakvi događaji šalju zdravu sliku iz naše opštine, koja je decenijama prepoznatljiva po uspješnim sportskim klubovima“, rekao je Đurević.

Nemanja Stanimirović, predsjednik Sportskog udruženja „Tri na tri“ iz Višegrada koje je i organizator ovog takmičenja, rekao je da na turniru, pored domaćina, učestvuju takmičari iz Užica, Čačka, Podgorice, Istočnog Sarajeva, Pala, Bijeljine, Čajniča, Rogatice, Novog Goražda.

„Zahvalio bih sponzorima koji su nam pomogli da organizujemo drugi po redu turnir u basketu. Žao nam je što zbog loših vremenskih uslova turnir ne može biti održan na sportskom terenu u Andrićgradu“, dodao je Stanimirović.

Pobjednik turnira u Višegradu igraće na posljednjem finalnom turniru u Gradišci 6. avgusta, a pobjednik putuje u Francusku.

Ovaj turnir je zvanični turnir Lige Republike Srpske, igra se u 25 gradova Srpske i svi turniri se boduju.

SRNA - Jovana Borovčanin