Okončano školovanje još jedne generacije srednjoškolaca u Rogatici – Radoš Mališić ponio pregršt priznanja [FOTO]

15.06.2023.

ROGATICA – Po tradiciji dan podjdele svjedočanstava i drugih priznanja maturantima Srednjoškolskog centra „27. januar“ u Rogatici protekne u svečarskoj atmosferi. Tako je bilo i danas, 15. juna. Svjedočanstva o završenoj srednjoj školi primilo je 67 učenika, od kojih 20 gimnazije opšteg smjera, od kojih 9 sa odličnim uspjehom, 19, ekonomskih, 4 odlična, i po 14 agro-turističkih i poslovno pravnih tehničara od kojih po dva sa ocjenom 5.

Učenik generacije je Radoš Mališić iz 4/1 gimnazije, koji je zajedno sa Jovanom Hršum ponio i diplomu „Vuk Karadžić“, a to znači da su kroz cijelo srednjoškolsko školovanje imali samo ocjenu pet iz svih nastavnih predmeta i vladanja.

Ovoj maloj svečanosti u Srednjokolskom centru uz maturantre kojim su razredne starješine, prozvavši prvo najbolje učenike odjelljenja, podijelili svjedočanstva učenicima o završenoj srednjoj školi, uz jdedan dio njihovih profesora, prisustvovali su i članovi kabineta načelnika opštine Milorada Jagodića koji je pozdravio maturante i poželio im dobro zdravlje i uspjeh u životu i poyebno u daljem školovanju onim koji nastavljaju školovanje i da kad ga okončaju vrate se u našu opštinu u ime koje je prigodnim nagradama u knjigama i novcu nagradio najuspješnije učenike. Tako je učenik generacije Radoš Mališić ponio pregršt nagrada i možda, prvi put u životu,napunio novčanik. Kao učenik generacije nagrađen je sa 500 maraka. Kao „vukovac“ dobio je 300 i kao odlikaš 200 maraka, plus „malu biblioteku“ knjiga i posebnu nagradu od škole i menandžmenta Centra. Nagradu od načelnika opštine je dobila i drugi „vukovac“ Jovana Hršum i svi ostali odlikaši, među kojim je i Đorđe Konjokard bez koga i njegove gitare ne može u Rogatici proteći ni jedna kulturna manifestacija, a ipak, kako reče, školovanje će nastaviti na ekonomskom fakultetu.

Inače, reče ovom prilikom direktorka Centra Žaklina Lelek, radi se o boljoj generaciji od dosadašnjih 59 generacija koliko je iznjedrio Srednjoškolski centar u Rogatici.

Tekst i foto: Sreten Mitrović