Podrška iz Italije za Rudo

08.06.2023.

RUDO – U ponedeljak 05. juna 2023. godine, opštinu Rudo su zajedno sa predsjednikom udruženja posjetili biciklisti iz Italije, članovi udruženja “LOVE“.

Grupa biciklista, njih šest, u pratnji dva kombija vozili su humanitarnu etapu od Zagreba do Sarajeva, pa od Sarajeva do Rudog kako bi simbolično predali donaciju koju su obezbjedili za nabavku kombi vozila za Centar za dnevno zbrinjavanje djece i mladih u Rudom CSR Rudo.

U Rudo su stigli u popodnevnim časovima. Dobrodošlicu gostima priredila je na putu za Rudo grupa biciklista iz našeg grada, a na samom ulazu u Rudo i grupa najmladjih biciklista. Na Trgu Slobode u Rudom, ovu grupu humanitaraca dočekali su predstavnici opštine i CSR Rudo. Tokom sastanka u opštini gostima smo uručili zahvalnice.

Naziv ove humanitarne akcije je „Odvažni točkovi“. Ova manifestacija solidarnosti ima za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu novog vozila za prevoz korisnika dnevnog boravka JU CSR Rudo. Sredstva za kupovinu kombija prikupljena kroz ovu akciju i akciju udrženja „Zajedno za Sarajevo“ iznose 14000 eura. Ostatak potrebnih sredstava obezbijediće Opština Rudo.

Ova humanitarna akcija pokazala je da solidarnost, koja prvenstveno proističe iz osjećaja čovjekoljublja i empatije, jeste neophodan segment u izgradnji pravednijeg, smislenijeg i jednakog života za sve ljude u zajednici. Solidarnošću mijenjamo ne samo tok istorije, već i svakodnevni život mnogih ljudi koji nas okružuju. Ova posjeta koja nam je upriličena podsjetila nas je da malim koracima mijenjamo ovaj svijet na bolje, i nama i onima kojima je ta promijena neophodna. Posjetu i sastanak završili smo na obostrano zadovoljstvo, a goste ispratili uz veliku zahvalnost i sa željom da ih i drugom prilikom ugostimo u našem gradu.

Opština Rudo