Stonoteniseri Rogatice ponovo osvijetlili obraz – Tri srebra sa republičkog prvenstva

05.06.2023.

ROGATICA – Za Stonoteniserski klub „Mladost“ u Rogatici, iako je sastavljen od mladih članova, u potpunosti važi ona narodna „četa mala ali odabrana“. Potvrđuju to rezultatima koje postižu na svakom takmičenju gdje se pojave i kući dolaze okičeni medaljama.

Tako je bilo i na posljednjem prvenstvu Republike Srpske koje je prošle nedjelje, 4. juna, održano u Banja Luci.

Boje kluba i opštine na ovom prestižnom takmičenju branili su Iva Novosel, Mirna i Pavle Erić, Lana Kovačević, Stefan Novaković i Boris Andrić i kući došli ozarenog lica.

U veoma jakoj konkurenciji najmlađih kadeta i kadetkinja, u kojoj su djeca u dobi do 11 godina starosti, najdalje je otišla mlađana Mirna Erić. U finalnom susretu osvojila je drugo mjesto i okitila se srebrenom medaljom. Za protivnicu je imala takmičarku iz Kotor Varoši i izgubila sa tijesnih 2:3 u setovima. Falilo je malo sreće, pa možda i iskustva, da se pozlati, reče njen i svih rogatičkih sotnotenisera trener Dario Rebić.

Dugom srebrenom medaljom Mirna se okitla igrajući finale u konkurenciji parova zajedno sa klupskom kolegicom Lanom Kovačević protiv protiv para, takođe, iz Kotor Varoši. I opet tjesan rezultat, ali izgubilo se i to se pika.

Treće ekipno srebro na ovom takmičenju u konkurenciji kadetkinja do 15 godina starosti osvojila je Iva Novosel. Igrala je u dublu sa Bojanom Nježić iz Srbca, dok je u pojedinačnoj konkurenciji „stala“ u četvrtfinalu.

Sve u svemu, reče njen trener Dario Rebić, uz žalost što Mirna Erić nije osvojila zlato, a bila je na njegovon domaku, mi smo prezadovoljni, Obzirom na dob naših takmičara, biće i zlata. Očekujemo ga već na predstojećim MOSI u Kolašinu od 5 do 9, jula u sklopu čijih priprema je došlo i ovo republičko prvenstvo na kome smo potvrdili dobru formu i kvalitet, bez obzira što muški dio ekipe nije postigao očekivani rezultat.

Zadovoljan je i predsjednik kluba Đoko Razdoljac. Uz pohvalu mladim stonoteniserima na postignutom uspjehu, on se zahvalio i Opštinskoj upravi u Rogatici na finansijskoj podršci za odlazak u Banja Luku i Šumskom gazdinstbvu „Sjemeć“ koje je i ovoga puta obezbijedilo prevoz takmičara i na ovo prvenstvo, a Banja Luka je daleko od Rogatice.

Tekst; Sreten Mitrović, Foto: Rade Erić