Tužna vijest iznenadila Rogatičane – Umro Siniša Drašković

01.06.2023.

ROGATICA – Kao grom iz vedra neba u Rogatici je odjeknula vijest da je u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci umro Siniša Drašković (57). Radi se o Rogatičaninu kome je nakon više od 10 godina dijalize i čekanja na preporučenu transplantaciju bubrega, koji su mu otkazali nakon prebolovane „mišije groznice“ koju je zaradio kao borac Vojske Republike Srpske braneći rodnu Rogaticu i boreći se za našu Republiku Srpsku, koja je 1. februara ove godine izvršena u Kliničkom centru za transplantaciju u glavnom gradu Bjelorusije Minsku za što je trebalo dosta brige, strpljenja i živaca, a da se ne govori o novcu koga je do posljednje pare izvlačio iz skromnog porodičnog budžeta i uz pomoć i podršku dobrih ljudi prikupljao na različite načine da bi na kraju u daleki Minsk otišao o trošku Fonda zdravstvenog osuguranja Republike Srpske i na žalost sve je otišlo u nepovrat.

​Po dolasku kući nakon transplantacije bubrega polovinom februuara Siniša se uspješno oporavljao prvo u porodici uz svoje majku Danicu, suprugu Draganu, sina Stefana, kćerku Aleksandru i brata Sašu, punicu Radu i punca Milivoja Đerića.
​I kad je izgledalo da je sve prošlo kako je najbolje, Siniša je sve češće viđan u svojoj poslastičarskoj radnji pa i u šetnji Rogaticom i na Sportsko-rekreativnom centru. Počeo je primati i goste, ali povremeno i obilaziti, makar na kratko, prijatelje i poznanike kojih je imao ne mali broj.

​Da ipak Sinišino zdravlje nije išlo željenim tokom, vidjelo se nedavno. Počeo je pobolijevati i radi toga je morao sve češće posjećati ljekare ali i poći put Banja Luke, odakle je, prošle srijede (31. maja), u ranim jutarnjim časovima došla tužna i neočekivana vijest – nažalost stalo je Sinišino srce.

​Njegova sahrana biće obavljena sutra, 2. juna, na groblju Lužnica u Rogatici. Bez sumnje, ispraćaju njegovih posmrtnih ostataka prisustvovaće veliki broj članova njegove brojne porodice, prijatelja i poznanika, saboraca i ratnih drugova iz nedavnog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Tekst i foto: Sreten Mitrović