Usvojen rebalans budžeta opštine

28.07.2023.

VIŠEGRAD – Skupština opštine Višegrad usvojila je rebalans opštinskog budžeta od 12.225.500 KM, koji je za oko dva miliona KM veći u odnosu na prvobitno usvojeni budžet.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić naveo je da je riječ o materijalu koji će kompenzovati određeni rast troškova.

„Prije svega mislim na troškove socijalnih davanja, određene infrastrukturne radove za koje tokom prošle godine nisu uspjele da budu sprovedene javne nabavke, a najviše zbog nejavljanja ponuđača“, rekao je Jakšić novinarima.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su na današnjem zasjedanju donesene i odluke o pristupanju izradi izmjene dijela regulacionih planova u naselju Garča i Željeznička stanica, a cilj je da opština planskim dokumentima spremno dočeka određene očekivane investicije u narednom periodu.

Đurević je istakao da su na današnjem zasjedanju lokalnog parlamenta donesene odluke o dodjeli povelja pojedincima i ustanovama koje će biti uručene 20. septembra na svečanoj akademiji povodom slave opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac smatra da će pristupanjem izradi dva regulaciona plana biti otvoren prostor za investicije, kao što su otvaranje pumpe sa restoranom i ostalim pratećim sadržajima, te najavljena izgradnja akva-parka.

„Pred nama je i slava opštine Višegrad Mala Gospojina, kada ćemo uručiti povelje za 13 laureata, među kojima su prevashodno sportisti koji su rezultatima radili na promociji ove lokalne zajednice“, dodao je Baranac.

SRNA - Jovana Borovčanin