Uz početak MOSI „Kolašin 23“ – Iz Rogatice samo košarkaši

05.07.2023.

ROGATICA – Na međunarodne omladnske sportske igre (MOSI), najveću amatersku omladinsku sportsku manifestaciju koja se 58. put održava na tromeđi sadašnjih država BiH, Srbije i Crne Gore, čiji je domaćin ove godine od 5, kada se zvanično otvaraju, do zaključno sa 9. julom, kada se zatvaraju, opština Kolašin u Crnoj Gori, iz Rogatice je otišao neuobičajeno mali broj takmičara – samo ekipa košarkaškog kluba „Rogatica“, ovogodišnji vice šampion Prve ligre Republike srpske.

Put Kolašina juros je otišlo samo 12 košarkaša. Kostur ekipe sačinjava nekoliko standardnih igrača koji su u nedavno okončanom prvenstvu branili boje kluba i opštine i u plej-ofu borili se za naslov najboljeg u Republici. Među njima je neizostavni i jedan od najboljih, kapiten, Nemanja Okiljević. Tu je i neumorni plej Nenad Cvjetković, koji je za ovu priliku sa zasluženog odmora došao iz svoje Subotice, te Božidar Balčaković, Luka Radmilović, Stefan Motika, Mile Racković i Marko Mrkajić, koji će uz podršku grupe poletaraca iz omladinskog pogona u kojoj su Boris Samardžić, Neven Stanišić, Petar i Matija Bojović i Đorđe Čodo, pokušati da svjetla obraza predstavljaju svoju opštinu na ovoj prestižnoj ne samo sportskoj manifestaciji na kojoj po tradiciji iz Republike Srpske učestvuju sportisti iz Rudog, Višegrada, Čajniča, Rogatice, Sokoca, Novog Goražda, Foče i Kalinovika, a Rogatica je njen uspješni domaćin bila 1987, 2007. i 2016. godine.

Košarkaše na MOSI u Kolašinu kao glavni trener vodiće doajen u ovom sportu Milan Vukadin uz pomoć Dragana Kojića-Koje.

U Kolašinu Rogatica će imati svog predstavnika među sudijama. To je mlađana Jovana Ćuzulan, student prava. Ona će kao savezni sudija dijeliti pravdu na odbojkaškim utakmicama.

Šta drugo nego im poželjeti srećan put i da zdravo odu i zdravo se vrate u svoju opštinu i svojim kućama i porodicama. A što se tiče sportskog dijela, zna se – biće znoja a sa njim i dobrih rezulttata.

Tekst i foto: Sreten Mitrović