Održan rafting spust Rudo–Setihovo

19.08.2023.

RUDO – Treći po redu rafting spust Rudo–Setihovo održan je danas. Regata je startovala od gradske plaže u Rudom i nakon tri i po sata rafteri su stigli do Setihova gdje je bio obezbjeđen vojnički pasulj od strane organizatora.

Direktor JU za turizam i sport Rudo Vladimir Bradonjić izjavio je da je ovogodišnji rafting okupio učesnike iz opštine Rudo, ali drugih susjednih opština, kao i nekolicinu gastarbajtera iz Rusije, Francuske i Amerike.

“Sa ruđanske plaže krenulo je 60 raftera u 7 čamaca i za sve učesnike obezbjedili smo besplatne čamce i svu ostalu neophodnu opremu. Rafteri su mogli uživati u mirnom i lijepom Limu, kao i u kompletnoj prirodi od Rudog do Setihova”, izjavio je Bradonjić.

Jedan od učesnka današnje ruđanske regate bio je predsjednik udruženja “Discover Serbia” Vladimir Pavlović. On je rekao da je rafting u Rudom jedan od najljepših u Republici Srpskoj i da ima ogroman turistički potencijal.

“Lim je jako lijepa i uzbudljiva rijeka. Svi učesnici regate mogu u njoj da se kupaju, ali i da osjete adrenalinsko uzbuđenje tokom spusta kroz Valine. Takođe, u laganom ambijentu rafteri mogu da uživaju u prirodnim ljepotama ovog kraja, a poseban ‘šlag na tortu’ predstavlja kanjon Lima”, dodao je Pavlović.

Organizator manifestacije “Rafting spust Rudo – Setihovo” bila je Javna ustanova za turizam i sport Rudo i Opština Rudo.

SRNA