Višegrad ima sve resurse za MOSI

21.08.2023.

VIŠEGRAD – Višegrad ima resurse za veliku sportsku manifestaciju kao što su Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/, zaključeno je danas na sastanku Organizacionog odbora 60. po redu sportske smotre koja će 2025. godine biti održana u ovoj opštini.

Predsjednik ovog odbora Nedeljko Perišić rekao je da je na današnjem sastanku razgovarano o prioritetima jednog ovakvog događaja, prije svega, sportskoj i gradskoj infrastrukturi, smještajnim kapacitetima i ishrani između 2.000 i 3.000 sportista, koliko se očekuje, ali i velikom broja posjetilaca.

Perišić je dodao da je dogovoreno da se u što skorije vrijeme pripremi video-prezentacija koja će biti prikazana za slavu opštine Višegrad.

Prema njegovim riječima, u organizaciju MOSI uključen je cjelokupan opštinski sistem što uključuje sve javne ustanove i preduzeća, „Hidroelektrane na Drini“, a Organizacioni odbor će se za pomoć obratiti i svim relevantnim institucijama Republike Srpske i BiH.

Član Organizacionog odbora Jadranko Janjić istakao je da je Komisija za infrastrukturu na sastanku predstavila izvještaj u kojem se nalaze precizne informacije o tome koliko će sportskih terena biti potrebno, ali i drugih kapaciteta za sportiste i osoblje koje 2025. godine dolazi u Višegradu.

„Naš cilj trenutno jesu pripreme naših sportista i sportskih radnika za sljedeće MOSI koje će 2024. godine biti održane u Užicu, kako bi se Višegrad predstavili u najboljem svjetlu. Akcenat moramo staviti na sve sportove jer se moramo odazvati u maksimalnom broju“, rekao je Janjić.

On je dodao da će višegradski sportski radnici biti uključeni u organizaciju MOSI igara u Užicu kako bi se na taj način što bolje pripremili za ove igre koje će biti održane u Višegradu.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da se Organizacioni odbor sastane ponovo za desetak dana kako bi se analizirali dosadašnji koraci, a sve s ciljem da se Višegrad pokaže kao adekvatan domaćin za ovakav sportski događaj.

Tekst i foto: Sreten Mitrović