Podrška preduzeća „He na Drini“ za RK „Višegrad HED“

25.09.2023.

VIŠEGRAD – Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad Nedeljko Perišić upriličio je prijem za upravu i igrače Rukometnog kluba /RK/ „Višegrad HED“ povodom početka takmičarske sezone i tom prilikom istakao da će i ubuduće podržavati rad ovog sportskog kolektiva i njihova nastojanja ka najboljem plasmanu u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Sa višegradskim rukometnim klubom imamo odličnu saradnju, a na ovaj način želimo da pokažemo da čvrsto stojimo uz sve sportske klubove na području naše opštine“, rekao je Perišić, te poželio rukometašima da takmičenja završe bez povreda i da ostvare zacrtane ciljeve.

On je naveo da će u narednom periodu biti potpisivani ugovori o sponzorstvu sa svim klubovima koji u svom nazivu nose ime „HE na Drini“, podsjetivši da su na bazi dobrog poslovanja uspjeli da povećaju finansijska sredstva za ove namjene.

Perišić je naglasio da je cilj preduzeća „HE na Drini“, koje pomaže brojne sportske kolektive, da u narednom periodu imaju što više talentovanih sportista sa adresom stanovanja u Višegradu.

Predsjednik RK „Višegrad HED“ Čedomir Guzina rekao je da su u proteklom periodu „Hidroelektrane“, na čelu sa direktorom Perišićem, izdvojile znatna sredstva koja su pomogla ovom klubu da ostvari najbolje rezultate.

„U omladinskoj ligi Republike Srpske smo bili na drugoj poziciji završnog takmičenja, ostvarili smo i plasman u finale Kupa Republike Srpske, a pripala nam je i čast da budemo organizatori ovog velikog sportskog događaja“, naveo je Guzina.

On je rekao da su ambicije kluba vezane za osvajanje prvog mjesta, te da su zbog toga pojačali igrački kadar, koji će, kako je naveo, doprinijeti ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

„Osim `Hidroelektrana`, svesrdnu podršku nam pruža i opština Višegrad, a zahvalnost upućujemo i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji je bio pokrovitelj finalnog Kupa u rukometu održanom u našem gradu“, dodao je Guzina.

Trener RK „Višegrad HED“ Željko Jaćimović rekao je da rukometaši imaju dovoljno iskustva i snage da se izbore za prvo mjesto u takmičarskoj ligi.

„Sa novim pojačanjima i odličnom atmosferom u klubu, sigurno predstavljamo glavne favorite za osvajanje Prve lige“, naglasio je Jaćimović.

SRNA - Jovana Borovčanin