Oživjela bioskopska sala u Rogatici – Film „Heroji Halijarda“ gledalo preko 500 gledalaca

24.10.2023.

ROGATICA – Trenutno najpopularnije filmsko ostvarenje na srpskim prostorima „Heroji Halijarda“ i animirani film za djecu „Ričard Roda 2“ u organizaciji Centra za kultufru i sport „Radenko Mišević“ i pokroviteljstvo Opštine,  a preko „Oskar filma“ iz Banja Luke stigao je i u Rogaticu. Tokom jučerašnjeg dana (23.10) u odvojenim terminima prikazani su u sali gradskog bioskopa, koja ima nešto više od 230 sjedećih mjesta.

„Ričard Roda 2“ za djecu  igrao je sa početkom u 13 časova, a ulaz za sve učenike ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“ bio je besplatan. Njihove karte otkupio je i poklonio načelnik opštine Milorad Jagodić, a sala boskopa bila je dupke puna.

Do vrha bila je puna bioskopska sala, iako je ulaznica koštala 5 maraka, i  tokom obje predstave dugometražnog filma „Heroji Halijarda“.To posebno važi za drugu predstavu koja je počela u 20,30 časova (prva bila u 17,30) i što je zanimljivo među gledaocima u ovom terminu bili su uglavnom mladi – učenici ovdašnjeg Srednjoškolskog centra i druga omladina. Bilo je i nešto „ozbiljnijih“ gledalaca. Primijećen je i umirovljeni 82-godišnji prota crkve „Svete Trojice“,  Milorad Novaković.

Svi oni sa velikom pažnjom odgledali  su film, čija predstava je trajala više od dva sata, iako je tu i tamo bio i po koji bljesak sa mobilnog telefona bilo da se pogleda koliko je sati, možda  šta ima novog i na nekoj društvenoj mreži, a možda, i da se vlasnik „pohvali“ prijatelju i poznaniku da u Sali boskopa gleda pravi igrani film?!

Sve u svemu, pun pogodak distributera i organizatora ovih predstava. To je i dokaz da dobro filmsko ostvarenje ima svoje „fanove“ i u Rogatici, rekoše u Centru za kulturu i sport.

Tekst: Sreten Mitrović