Forum za bezbjednost opštine Rogatica – Izmišljotine i laži Zukana Heleza

28.11.2023.

ROGATICA – Poslije izjave ministra odbrane BiH Zukna Heleza da na području opštine Rogatica postoje vojni kampovi  sa čak instruktorima iz Rusije, odmah je reagovao načelnik opštine Milorad Jagodić sa demantijem u kome je istakao da je to izmišljotina i notorna laž koju samo može izmisliti bolestan um ili zdrav čovjek sa ciljem manipulisanja javnosti i sa nedobronamjernim povodom za eventualne buduće neke poteze.

Ova izjava potvrđena je i na proširenoj sjednici Foruma za bezbjednost opštine, koja je juče, 27. novembra, održana  u popodnevnim časovima. Tim povodom istaknuto je da  je ministar odbrane BiH Helez neodgovorno i tendenciozno izazvao strah i paniku među narodima u ovoj opštini gdje su međuljudske odnosi veoma dobri i bez i jednog ekscesa u posljednjim godinama. Potvrdili su to i predstavnici Stanice policije i Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ čiji radnici su  svakodnevno  na terenu širom opštine i ni jedan nije došao sa informacijom da negdje ima sumnjivih poznatih i nepoznatih pojedinaca, a pogotovo grupa ljudi u nekakvim kampovima.

Ove, i  izjave ostalih učesnika Foruma,  bile su povod da se jednoglasno usvoji zakljućak u kome je rečeno da Forum izričito negira navode ministra odbrane BiH Zukana Heleza da na području opštine Rogatica postoje bilo kakvi kampovi za obuku paravojnih formacija i traži od nadležnih ograna da svaki iz svoje nadležnosti ispita istinitost ministrovih navoda i da pokrenu postupak krivične odgovornosti istog zbog širenja lažnih vijesti koje za posljedicu imaju mržnju i netrpeljivost među narodima. Zbog toga Forum,  u ime građana opštine Rogatica i svih dobronamjernih ljudi, podržava inicijativu da se, radi iznošenja lažnih izjava da se za kaznu smijeni, a ne da on podnese ostavku, sa tako odgovornog i značajnog mjesta kakvo je minisar odbrane BiH, Zukan Helez, jer on ne zaslužuje da bude na takvom mjestu.

Tekst i foto: Sreten Mitrović