Nova pobjeda Rogatičana

17.12.2023.

Rogatica – Olimp
108 – 79

ROGATICA – U pretposljednjem jesenjem 12. kolu Prve košarkaške lige Republike Srpske, podmlađena ekipa Košarkaškog kluba Rogatica na domaćem terenu u Rogatici dočekala je ekipu Olimpa i kući ispratila sa ove jeseni rekordnih 108:78 (po četvrtinama: 32:15, 20:23, 27:10, 29:25).

Već od samog početka ekipa Rogatice stavila je do znanja gostima da se i pored ne igranja nekoliko ranije ključnih igrača ne mogu nadati za sebe povoljnom rezultatu. Pobrinuli su se za to poletarci u ekipi koje je pedvodio poletarac sa svega 15 godina starosti Neven Stanišić koji je postigao za njega sanjanih 19 poena uz čak 9 skokova i time nagovijestio da pred njim predstoji svjetla košarkaška perspektiva. Pratili su ga kapiten ekipe Nikola Pilindavić sa 17, imewnjak Neven Damanović sa 16, opet mlađani Mile Racković sa 13 i Petar Bojović sa 11 poena.

Ostalo je da se u jesenjem dijelu prvenstva odigra još jedno kolo. Rogatičani idu na noge zadnjeplasiranoj ekipi Dervente. Bez obzira na rezultat ove utakmice Rogatičani su zadovoljni. Zauzeće zlatnu sredinu što je malo ko očekivao obzirom na to da je pred početak prvenstva ekipu, iz raznih razloga, napustilo nekoliko ključnih igrača poput braće Okiljević, Cvjetkovića i nekih drugih. Zamijenili su ih mladi iz juniorskog pogona i pokazalo se – uspješno.

Ekipa KK Rogatica igrala je u sastavu: Božidr Balčaković 2, Luka Radmilović, Stefan Motika, Nikola Pilindavić (kapiten) 17, Petar Bojović 11, Savo Macan 17, Mile Racković 13, Marko Mrkajić 3, Neven Stanišić 19, Neven Damjanović 16, Igor Đerić 4, Stefan Simić 6. Trener: Dragan Kojić.

Ekipa Olimpa: Bojan Vidaković (kapiten) 24, Petar Vlačić 3, Nebojša Ranković 5, Đorđe Panić 19, Nemanja Ranković 19, Nikola Ješić 7, Nikola Đurđić, Ivan Lulić, Željko Krtuma, Stefan Jurkić 2. Trener: Zoran Vasilić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović