Nova priznanja Miladu Obrenoviću iz Rogatice

11.12.2023.

ROGATICA – Milad Obrenović iz Rogatice, kao član Udruženja knjižebvnika Republike Srpske i Srbije i Beogradskog aforističkog kluba, koji je odlukom Ministarstva za prosvjetu i kulturu Republike Srpske proglašen za umjetnika u kulturi kao književnik, u posljednjih 15-tak dana, za svoj stvaralački književni  rad, okitio se novim priznanjima.

Prvo je krajem novembra,  u Kucura Vrbasu, u Vojvodini, na tradicionalnoj manifestaciji „Kucurski klip 23“ posta laureat prve nagrade koju dodjeljuje domaćin manifestacije Kulturno prosvetno društvo (KPD) „DON“ za dvije nove knjige aforizama – „A-verzija“ i „Oko u uhu Uho u oku“, i satiričnu knjigu „Globalno zagrijavanje“.

Ni desetak dana poslije prijema nagrade u Kucura Vrbasu, Obrenović je, priča on, dobije novo priznanje. Dobio ga je u Sokobanji kao aktivni učesnik međunarodnog konkursa za poeziju „Jutro nad Ozrenom“ Književnog kluba „Sokolovo pero“. Radi se o trećoj nagradi, u veoma jakoj konkurenciji književnika iz Srbije i ostalih srpskih zemalja i dijaspore, za pjesmu „Čujem kako srce korača tišinom“ iz još neobjavljene, a pripreemljene, zbirke pjesama, čiji je radni naslov „Tihovanju dajem konačište“, koja će biti osma iz bogatog književnog opusa ovog darovitog stvaraoca koji je, iako sa diplomom ekonomskog fakulteta, već duboko ušao u književne vode Republike Srpske i Srbije, a više  njegovoh knjiga, zbirki poezije i aforizama, haiku poezije, pripovjetki  i basni, prevedeno je i na dosta stranih jezika i autoru donijele brojna priznanja i nagradde sa kojim se ja ponosim, kazuje Obrenović uz zahvalnost žirijima i domaćinima u Kucura Vrbasu i Sokobanji u kojim je primio najnovija priznanja i u kojim je promovisao  i najnovija svoja izdanja knjiga aforizama i satirične poezije. Riječ je o knjigama satire „Oko u uhu, uho u oku“ i „A-verzija“ i knjizi satire poezije „Globalno zagrijevanje“,  čije predstavljanje-promocija u Rogatici će biti naredne subote, 16. decembra, u motelu „Park“, sala u prizemlju,  u 17  časova. Promoteri će  biti prof. Dr Rade Vučičević, prof. Dr Mihajlo Fejsa, aforističar iz Beograda, a po rođenju Rogatičanin, Miloje Veljović i pjesnikinja iz Požege Rada Novaković.

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: arhiva Milada Obrenovića