Potvrđena opredijeljenost Ministarstva i Svjetske banke za nastavak izgradnje magistralnog puta Foča – Šćepan Polje

06.12.2023.

FOČA – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i delegacija Svjetske banke potvrdili su opredijeljenost za nastavak implementacije i finalizacije projekta izgradnje magistralnog puta Foča – Šćepan Polje.

Čubrilović se danas u Foči sastao sa direktorom Svjetske banke za regiju zapadnog Balkana Sjaoćing Ju /Xiaoqing Yu/, šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom i specijalistom za transport i regionalnim koordinatorom za transport za zapadni Balkan Svjetlanom Vukanović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci i ustanovljena tehnička rješenja na realizaciji projekta izgradnje magistralnog puta Foča – Šćepan Polje.

Nakon obilaska trase magistralnog puta, Čubrilović i članovi delegacije Svjetske banke istakli su da je napravljen značajan iskorak na kompletiranju projektne dokumentacije i aktivnosti u cilju osiguranja dodatnih sredstava za izgradnju puta, navedeno je u saopštenju.

Čubrilović je ponovio da je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata izgradnja magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, te da se kontinuirano preduzimaju neophodne aktivnosti, u saradnji sa Svjetskom bankom, “Putevima Republike Srpske”, Ministarstvom komunikacija i transporta BiH i Vladom Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Dragan Stanimirović, zamjenik načelnika opštine Foča Vesna Rašević i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Foča Olivera Elez.

Radio Foča