Rasvijetljena krađa novca iz crkvenog objekta u Novom Goraždu

13.12.2023.

NOVO GORAŽDE – Policija u Novom Goraždu uhapsila je lice čiji su inicijali B.R. iz Brčkog, osumnjičeno da je počinilo krivično djelo teške krađe, odnosno da je ukralo novac iz pomoćnog objekta u porti Crkve Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici u toj opštini, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Policiji je 8. avgusta ove godine prijavljeno da je nepoznato lice ili više njih iz pomoćnog objekta koji se nalazi u sklopu Crkve Svetog Georgija ukralo neutvrđenu količinu novca sakupljenog prilozima vjernika.

Policijska stanica Novo Goražde, u saradnji sa Policijskom upravom Trebinje, došla je do saznanja da se isto lice sumnjiči i za više krivičnih djela na štetu vjerskih objekata na području Trebinja i Ljubinja.

U službenim prostorijama Policijske stanice Novo Goražde izvršena je kriminalistička obrada osumnjičenog lica, a nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće podnesena dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Radio Foča