Atletičarka Kristina Popović blista i u novom  klubu – Zlato sa dvoranskog prvenstva RS

19.01.2024.

ROGATICA  – Doskorašnja članica Srpskog atletskog kluba Rogatica u Rogatici Kristina-Kika Popović, koja je pred kraj prošle godine pristupila Atletskom klubu Borac iz Banja Luke, uspješno je startovala u novoj sredini. Na dvoranskom prvenstvu Republike Srpske koje je održano juče,  srijeda, 17. januara, u Beogradu, jer u Republici Srpskoj i BiH nema dvorane za ovakva takmičenja sertifikovane od strane IHAEF-a, u bacanju kugle hicem od 11,65 metara u seniorskoj konkurenciji i osvojila prvo mjesto i prvu zlatnu medalju za novi klub.

Kika, kako  Rogatičani iz milja zovu ovu mladu i perspektivnu atletičarku, koja se u Rogatici u bacanju kugle i koplja takmičila kao pionirka i juniorka, nada se da je ovo dobar početak i da će prvih mjesta i zlatnih medalja biti još. Jer, ona je tek zakoračila među seniorke i pošla stopama svoje sugrađanke pokojne Ljiljane Sokolović, jedne od najboljih kopljašica svih vremena u BiH i višestruka reprezentativka bivših SR BiH i SFRJ.

Slijedeće dvoransko prvenstvo,  ovoga puta Bosne i Hercegovine, održsće se, kako je najavljeno, 3. februara, u Zagrebu.  Kristina se, iako će biti znatno jača konkurencija,  se nada dobrim rezultatima i  novim medaljama, ali i ove godine uspješnom okonačanju srednjoškolskog obrazovanja u Rogatici i prelasku u Banja Luku u kojoj će nastaviti školovanje, najvjerovatnije na ekonomskom fakulztetu,  i bavljenje atletikom, odnosno svojim omiljenim disciplinama – bacanje kugle, diska i koplja,  uz bolje strručne i ostale uslove.

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Nebojša Popović