Film “Sluga 2” premijerno prikazan u Andrićgradu

27.01.2024.

ANDRIĆGRAD – Komedija “Sluga 2”, nastavak najgledanije komedije ruskog filma svih vremena, imala je premijeru u bioskopu Doli Bel u Andrićgradu , u prisustvu glumca Miloša Bikovića i reditelja Klima Šipenka.

Reditelj filma Klim Šipenko ističe da nije očekivao da će film “Sluga 2” biti toliko gledan na ovim prostorima.

– Prvi put sam u Republici Srpskoj i jako sam pozitivno iznenađen kako je publika prihvatila ovaj film što pokazuje veliko prisustvo publike u bioskopskoj sali. Nadam se da će drugi dio filma biti popularniji od prvog dijela, i radili smo ga upravo iz te namjere – kaže Šipenko.

Glavni glumac Miloš Biković je istako da nije očekivao da će se raditi drugi dio filma “Sluga” koji je prevazišao samog sebe.

– Ovo je film o spasenju duše. Iako je to jedna laka i duhovita priča, pitka i dinamična ona krije jednu poruku da je čovjek zainteresovan za drugog čovjeka. Da je zainteresovan da on postane bolji. To je priča o porodici, priča o društvu. Lijepa komična bajka o tome kakav bi život bio i kakvo bi društvo moglo da bude, kada bismo zaista bili zainteresovani jedni za druge. Bilo je odlično sarađivati sa ruskim kolegama, jer je svaki film iskustvo za sebe. Svaka filmska ekipa je jedna mla porodica , i ovo je tim koji se ne mjenja jer smo mi do sada radili mnogo projekata – rekao je Biković.

U Šipenkovom filmu “Sluga” Biković je igrao razmaženog mladića koji se u svojevrsnom rijalitiju našao nesvjesno u ulozi sluge u ruskom selu iz prošlosti.

U nastavku Biković, u sličnim lažiranim okolnostima raskošnih dvoraca carske Rusije u vrijeme Napoleonovog rata 1812. godine, nastoji pomoći razmaženoj Katji koju igra Aglaja Tarasova.

U filmu pored Miloša Bikovića igraju i Ivan Ohlobistin, Aleksandar Samojlenko, Marija Mironova, Olga Dibceva, Natalija Rogožkina, Sofija Zajka, Pavel Derevjanko i mnogi drugi.

RTRS