Nova pobjeda rogatičkih košarkaša – Pala i „Sloboda 73“

18.02.2024.

ROGATICA – Iako oslabljena neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca iz prošlog prvenstva, ekipa Košarkaškog kluba „Rogatica“  u nastavku prvenstva za takmičarsku 2023/2024. godinu, sinoć, 17. februara, u 18 kolu, a četvrtom u nastavku,  Prve košarkaške lige Republike Srpske, postigla je 50 postotni učinak. U goastrima su izgubili 2 utakmice, a na domaćem terenu zabilježili  dvije značajne pobjede.

Pobijedili  su Radnik iz Bijeljine i sinoć ekipu „Slobode 73“ sa ubjedljivih 74:55 (po četvrtinama: 13-12, 20-17, 15-10, 23-16).

Pobjeda nad „Slobodom 73“ ima donekle i regionalni značaj zbog toga što je „Sloboda“ u prošlom, 17. kolu, kod kuće „uzela mjeru“ trenutnom lideru lige, ekipi Jahorine sa Pala, u kojoj je tada dominirao Uroš Podrumac sa 21 poenom, a sinoć protiv Rogatice zaustavljen je i postigao svega 8 poena.

U ekipi Rogatice, koja je kao što je poznato, znatno podmlađena i na ovoj utakmici, koju je sa klupe vodio Dragan Kojić-Koja, briljirali su „stari vukovi“ Luka Radmilović sa 22 posignuta koša, kapiten Nikola Pilindavić sa 21 i „novajlija“ Neven Damjanović sa 15 poena.

Od poletaraca posebno se istakao momak iz nove garde David Sokolović sa 8 postignutih poena sa najavom da će vremenom ekipa Rogatice u njemu imati dobrog košarkaša.

Evo učinka i ostalih iz ekipe Rogatica  koji su igrali ili bili na klupi čekali priliku  za igranje:  Božidar Balčaković 3, Dejan Ivković, Miodrag Brkić, Petar Bojović, Mile Racković 3, Neven Stanišić 2, Igor Đerić, Stefan Simić.

Svi oni na svoj način doprinijeli su da će ekipa Rogatice i poslije 18. kola  ostati u gornjem dijelu prvenstvene tabele sa skorom 10-7, što je plasman iznad očekivanja na početku tekućeg prvenstva obzirom na odlazak nekih starijih i dolazak mladih i neiskusnih igrača. Ostaje žal za prošlonedjeljnim  porazom od Sutjeske iz Foče (75:62). Da njega nije bilo,  bio bi to uspjeh ravan podvigu jer su naše ambicije u ovom prvenstvu bile sredina tabele i uigravanje mladih košarkaša iz omladinskog pogona, reče predsjednik kluba Ljubiša Racković.

Tekst i foto: Sreten Mitrović