Usvojen plan kapitalnih ulaganja za 2024. godinu

07.02.2024.

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su plan kapitalnih ulaganja za 2024. godinu u iznosu od 5.163.000 KM.

Planirano je da sredstva budu uložena u rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica, izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete, uređenje poslovno-industrijske zone u Uzamnici, te rekonstrukciju i sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je u planu kapitalnih ulaganja naveden veliki broj radova izgradnje i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, asfaltiranja lokalnih, nekategorisanih puteva.

„Donijeli smo odluku kojom se sportskim klubovima dodjeljuje 30 odsto sredstava predviđenih za sport, s obzirom da je javni poziv za finansiranje sportskih klubova u toku, a da je novac potreban određenim klubovima koji su krenuli sa takmičenjima“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da su imenovani članovi upravnih odbora u javnim ustanovama i preduzećima.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac rekao je da je u 2024. godini opština Višegrad planirala rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih puteva, za šta će uložiti oko 2.655.000 KM.

„Potrudili smo se da svim mjesnim zajednicama pomognemo da žive normalnim životom, da imaju infrastrukturu, struju, vodu i asfalt. Učinićemo sve da unaprijedimo život u opštini Višegrad“, istakao je Baranac.

Opština Višegrad