Dejan Krsmanović novi vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove

19.03.2024.

VIŠEGRAD – Odbornici Skupštine opštine Višegrad imenovali su danas za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Višegrad Dejana Krsmanovića, a razriješili načelnika tog odjeljenja Aleksandra Kojića.

Kojić je u obrazloženju naveo da je ostavku podnio zbog zdravstvenih razloga, te zahvalio na ukazanom povjerenju da na ovoj poziciji radi u proteklom periodu.

Odbornici lokalnog parlamenta, uz izvještaje o radu u minuloj, razmotrili su i planove rada ustanova i preduzeća čiji osnivač je opština za tekuću godinu, a podršku skupštinske većine za ove dokumente nisu dobili Javna zdravstvena ustanova „Apoteka Višegrad“ i Turistička organizacija Višegrad.

Načelnik opštine Mladen Đurević smatra da su sve diskusije bile konstruktivne i da će doprinijeti poboljšanju rada.

„Na lični zahtjev Aleksandra Kojića, iz zdravstvenih razloga, danas smo imenovali novog vršioca dužnosti tog odjeljenja. Smatram ovo prilikom da izrazim zahvalnost Kojiću jer je imao i razumijevanja i hrabrosti da se prije 17 mjeseci prihvati te zahtjevne funkcije i bude jedan od mojih najbližih saradnika“, rekao je Đurević izrazivši nadu da će i novoimenovani vršilac dužnosti biti na istom fonu.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac smatra da je razmatranje izvještaja o radu za minulu godinu i planova za tekuću veoma bitno, izdvojivši izvještaj Rehabilitacionog centra „Vilina Vlas“, koji je veoma bitan jer se u ovoj godini realizuje ogromna investicija- završetak četvrtog sprata.

„Nakon izgradnje ovog sprava će biti unaprijeđena turistička ponuda grada sa novih 60 ležajeva. Ono na šta se 20 godina čekalo sada će biti završeno i to će i u kvalitativnom smislu unaprijediti turističku ponudu“, rekao je Baranac.

SRNA - Jovana Borovčanin