Modna revija privukla veliki broj posjetilaca

08.03.2024.

VIŠEGRAD – Modna revija kreatorki Vere Đurić i Vesne Mojović, koja je održana podovom Međunarodnog dana žena 8. marta u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ privukla je veliki broj posjetilaca.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove Jelena Đurić rekla je da je ovaj događaj odžan na ideju akademske slikarke Vesne Nešković, a na kojem je prikazano sve ono što vrijedne žene, naše sugrađanke prave i stvaraju u svojim ateljeima.„Nadam se da se posjetiocima svidjela naša ideja kojom smo željeli da stavimo akcenat na to da naš grad ima zaista čime da se pohvali kada je primjenjena umjetnost u pitanju“, istakla je Đurićeva.

Vera Đurić iz Višegrada, već 20 godina se bavi tkanjem odijevnih komada koje je publika večeras imala priliku da vidi.

„Sve moje kreacije nastaju u radionici „Ručno tkanje“, a večeras su djevojke ponijele samo jedan dio ručno tkanih ogrtača“ rekla je Đurićeva.

Kreatorka Vesna Mojović rekla je da se bavi starim ručnim zanatima kao što su pletenje i heklanje te izrada nakita, a da su djevojke večeras nosile modele prsluka, ogrtača, šalova, kapa i torbi.

U ulozi modela našle su se djevojke, učenice SŠC „Ivo Andrić“, a članovi recitatorske sekcije ove škole govorili su stihove posvećene ženama.

Za sve posjetioce organizovana je osmomartovska tombola i degustacija kolača koje je napravila Ivana Mačar.

SRNA - Jovana Borovčanin