Poraz za glavu gore

25.03.2024.

Prva  rukometna liga Republike Srpske za žene

MLADOST (Rogatica) – RADNIK (Bijeljina)
24 : 40

ROGATICA – Nakon zimske pauze nastavljeno je takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske za rukometašice. Sinoć u Rogatici sastale su se domaća ekipa Mladost, koja u nastavak takmičenja startuje sa petog mjesta prvenstvene tabele, i ekipa ŽRK Radnik iz Bijeljine, koja u drugi dio prvenstva ide sa treće pozicije jesenjeg učinka. To će reći da je u prvom dijelu bila bolja od Rogatičanki i tako će biti i poslije ovog kola. Djevojke iz Bijeljine pobijedile su sa 40:24 (poluvrijeme 22:16).

Rezultat i cijeli tok utakmice bio je na strani gošći.  Već u 5 minutu bilo je 7:11, u 22  12:22 i nazirao se pobjednik ovog zanimljivog susreta, jer je u 25 minutu  bilo 14:19 u korist gošći koje je ka pobjedi vodila sjajna i neuhvatljiva Vanja Pejić, i time  potvrdila da nije slučajno proglašena za najbolju rukometašicu Bijeljine u 2023. godini, a ovu utakmicu okončala sa 12 pogodaka, najviše iz igre.

Pobjedi gošći iz Bijeljine, ali ne sa razlikom od 16 golova, jednim dijelom doprinijele su i domaće rukometašice. U nekim dijelovima igre djelovale su neorganizovano ili su previše respektovale suparnice iz Bijeljine, pa su dosta akcija koje su obećavale upropastile svojom krivicom, a u odbrani su djelovale smušeno i naivno napravile više penala koje su gošće obevezno pretvarale u pogotke.

I dok je kod gošći briljirala, skromnih fizičkih predispozicija, Vanja Pejić, svoju junakinju u mladoj Mariji Šušnjar imala je domaća ekipa. Postigla je velikih 10 golova i da je  bar donekle imala pratilju u svojoj ekipi, rezulttat utakmice bio bi sigurno drugačiji i povoljniji, ali ne i donio pobjedu, jer,mora se priznati, ekipa Radnika je trenutno bolja i njena  pobjeda je zaslužena.

Zato, djevojke iz Mladosti glavu gore. Drugi dio prvenstva tek  je počeo i biće prilike i za nove  pobjede i neizbježnih poraza od boljih. Potencijal iz mladog pogona obećava bolje dane.

Na ovoj utakmici domaća ekipa, koju  je sa klupe vodio Igor Vitomir, gošćama iz Bijeljine, igrala je u slijedećem sastavu: Olivera Paprica, Maša Stavnjak, Nikolina Stojanović, Snežana Vitomir 3, Vasilija Gluhović 4, Anđela Knežević 1, Magdalena Komlenović 6, Jovana Hršum, Anđelina Bojat,Marija Šušnjar 10, Tamara Đokić, Dragana Radović, Marija Đerić 1, Anđela Srndović, Andrea Šušnjar, Marija Šarenac.

U ekipi Radnika  uz Vanju Pejić sa 10 golova, ostali egzekutori bili su: Jelena Simić 2, Petra Jovanović 3,  Ana Divčić 3, Jovana Trifković 2, Ozrenka Vićić 3, Milica Lancuški 8 i Milica Stevanović 7.

Sudili su, bez nekih problema, Dejan Jovanović i Mladen Todorović, a delegat je bio Mijo Banović.

Tekst i foto: Sreten Mitrović