Prva košarkaška liga Republke Srpske – Težak poraz Rogatičana

03.03.2024.

ROGATICA – U novom kolu Prve košarkaške lige Republike Srpske, sinoć, 2.marta, ekipa Košarkaškog kluba  Rogatica, kao domaćin, pretrpjela je težak poraz. Izgubili su,  sa ubjedljivih 84:54  od Drine Princip iz Zvornika.

Domaća ekipa dobila je samo prvu četvrtinu sa 22:16. U drugoj četvrtini, većim dijelom, vođena je ravnopravna borba, ali su je ipak gosti okončali u svoju korist sa 22:15, čime je najavljen brodolom domaćina, jer je treću  izgubila sa ubjedljivih 9:27, a  stvarni potop došao je u zadnjoj dionici koju su gosti riješili u svoju krist sa 19:8, odnosno konačnih 84:54.

Ova utakmica pokazala je da podmlađena ekipa Rogatice još nije stasala za velike borbe u kojim bi adekvatno parirala ekipama kakvom se sinoć predstavila Drine Princip. Mudrom taktikom, posebno sa puno trčanja,  iscrpila je snagu ključnih igrača domaćina, a onda je sve išlo u njihov konto.

Domaći igrači nisu postizali poene čak ni iz tzv. zicera, a kod gostiju ulazile su i „frljoke“, pa otuda nije ni čudo da je na kraju  razlika bila plus 30 poena u njihovu korist.

Koliko domaćim igračima nije ništa polazilo za rukom pokazuje i podatak da je samo Luka Radmilović bio dvocifren. Postigao je 16 poena, a svi ostali,pa i uvijek među najboljim kapiten Nikola Pilindavić, bili su daleko ispod njihovih mogućnosti i ranijih učinaka – od  4 do 9 poena.

Kod gostiju čak pet igrača imali su dvocifren učinak i oni su odlučili ishod utakmice. Igor Bralić postigao je 15, Bojan Matić 11, Aleksej Sandić 13, kapiten Filip Cvjetković 19 i Lazar Egeljić 10 poena.

Na ovoj utakmici ekipa Rogatice igrala je u sastavu: Božidar Balčaković 6, Luka Radmilović 16, Nikola Pilindavić 9, Petar Bojović, Mile Racković 4, Neven Stanišić, Neven Damjanović 7, Igor Đerić 4, Stefan Simić 4, David Sokolović 4. Na klupi,  uz trenera Dragana Kojića – Koje, bili su još Stefan Motika i Miodrag Brkić.

Tekst i foto: Sreten Mitrović