Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici – Upisan rekordan broj prvačića

22.04.2024.

ROGATICA – Iako još nije do kraja okončan upisni rok za prve razrede, u Osnovnoj školi „Svetri Sava“ u Rogatici već trljaju ruke. Sa 20. aprilom upisano je 86 prvačića, od čega 42 dječaka i 44 djevojčice.

Ono što ohrabruje je činjenica da je ovogodišnji upis, reče direktor škole Milomir Draganić,  u neku ruku rekordan u skoro deset  posljednij godina, odnosno od 2016. kada je bilo upisano 84, 2021 – 75, 22 – 85, a evo ove godine 86 i pošto upis i dalje traje očekujemo još koga prvačića. Vrata škole su im otvorena.

I ove godine, naglašava Draganić, većina novoupisanih prošlo je pripremnu obuku kroz redovni program ili tromjesečnu pripremu pred polazak u školu koga provodi resorno ministarstvo pri Vladi Repubčlike Srppske preko ovdašnjeg Dječijeg vrtića „Bambi“, koji ove godine bilježi rekordan broj djece po svim oblastima rada od vrtiće grupe do onih koji će na jesen poći u osnovnu školu u prvom redu zahvaljujući dograđenim novim prostorijama pri objektu na Trgu oslobvodilaca.

Kao i prošle godine, dodaje još Draganić, formiraćemo četiri odjeljeneja prvih razreda, što je dobro za našu obrazovno-vaspitnu ustanovu  i cijelu opštinu u kojoj i pored evidentnog odlaska mladih, pa i bračnih parova, ne opada broj novoupisanih prvačića.

Tekst i foto: Sreten Mitrović