Počinje rekonstrukcija fiskulturne sale

12.04.2024.

Opštinska uprava Srednjoškolskom centru u Rogatici

ROGATICA – Nakon što je u konkurenciji 19 jakih ponuđača bio najpovoljniji na javnom tenderu, direktor DOO „Primus“ u Rogatici Milad Obrenović, i načelnik Opštinske uprave  Milorad Jagodić potpisali su  ugovor o rekonstrukciji fiskulturne sale u kojoj  se već godinama kao osnovna zadaća odvija nastava Srednjoškolskog centra „27. januar“. Vrijednost ugovorenih radova je 128.454  maraka, koje je obezbijedila Opštinnska uprava u Rogatici.

„Primus“ se obavezao, reče direktor Obrenović,  da će radove izvršiti u roku od 90 dana, odnosno kalendarska tri mjeseca. Ako ne bude nekih drastičnih vremenskih promjena, radovi će početi u narednoj nedjelji, možda već 15. aprila, kako biu potpunosti obavljeni bili predati naručiocu u drugoj polovini jula i  sala  u novom ruhu, uključujući i opremu,  mogla primiti srednjođkolce sa početkom  naredne nove školske godine.

Kroz rekonstrukciju, kazuje načelnik opštine Milorad Jagodić,  u sali zgrade koja je poznata kao dom kulture, jer je pod njenim krovom prije nekoloko godina  rekonstruisanim krovom  Narodna biblioteka „Vojislav Lubarda“ i Centar za kulturu i sport, koja je stara više decenija, treba da se zamijene neki dijelovi unutrašnje i vanjske stolarije, izvrši gletovanje i krečenje svih dijelova počev od ulaznog hodnika, kancelarije profesora i cijelog ostalog dijela korisnog prostora. Uradiće se i osavremeniti mokri čvorovi, izvršiti zamjena rasvjetnih tijela, brušenje i lakiranje patosa, bojenje i sređivanje košarkaške  i rukometne infrastrukture i obaviti neki drugi, sitniji, prateći poslovi, kako bi sala mogla pratiti nove standarde u nastavi fizičkog obrazovanja mladih uključujući i stonotenisere koji za svoje pripreme koriste ovaj objekat i njegove blagodeti.

Tekst i foto: Sreten Mitrović