Prijem za mlade košarkaše „Varde HE“

10.04.2024.

VIŠEGRAD – Načelnik oštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas kadetsku ekipu KK „VARDA HE“ koja je izborila plasman na finalni turnir u orgnaizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Đurević je čestitao mladim košarkašima i poželio puno uspjeha na daljim takmičenjima. „Svaki uspjeh mladih ljudi je uspjeh cijelog grada, jer mladi su naša budućnost. Ovavim prijemima želimo pokazati da brinemo, pratimo i pružamo podršku sportistima, što ćemo raditi i u narednom periodu“, rekao je Đurević.

Predsjednik KK „Varda HE“ Ilija Vidaković rekao je da je Višegrad bio domaćin polufinalnog turnira za kadete. „Očekivali smo da ćemo biti drugi, jer je ekipa iz Vlasenice je jača od nas. Ta očekivanja smo i ostvarili. Želim da se zahvalim načelniku opštine koji nam je pomogao da održimo turnir, ali i hidroelektrani Višegrad, koja nam je obezbijedila noćenje za ekipe“, istakao je Vidaković.

Košarkaš Nikola Savić rekao je da je ekipa iz Višegrada prošla kao drugoplasirana ekipa na završni turnir.

„Ovo za nas mnogo znači, jer smo mi mala sredina i imamo priliku da idemo dalje. To je veliki uspjeh za nas i naš klub. Zahvaljujem načelniku koji je pokazao poštovanje prema nama“, istakao je Savić.

Prijemu je prisustvovao i trener KK „Varda HE“ Marko Bojić. Višegrad je proteklog vikenda bio domaćin košarkaškog polufinalnog turnira prvenstva Republike Srpske za kadete na kojem su učestvovali KK „Leotar“ Trebinje, KK „Budućnost“ iz Bijeljine, KK „Vlasenica“ iz Vlasenice i domaćin KK „Varda HE“ iz Višegrada.

SRNA - Jovana Borovčanin