Prva rukometna liga RS za žene – Furiozne Rogatičanke

06.04.2024.

ROGATICA – BORIA 26 : 15

ROGATICA – U novom, sinoć odigranom kolu Prve rukometne lige Republike Srpske  za žene,  u sportskoj dvorani Mladost u Rogatici, pred neuobičajeno malim brojem gledalaca,   sastale su se ekipe ŽRK Rogatica i Borja iz Teslića.

Bez velikih napora pobjedila je domaća ekipa sa 26:15 (poluvrijeme 16:7).

Bio je ovo, ponekad se tokom utakmice, posebno prvog poluvremena, sticao utisak, susret dvije po rangu različite ekipe, jer je  već u 5 minutu bilo 4:0 za domaću ekipu. U 7 minutu bilo je  4:1, na početku 9 minuta 6:1, u 15 – 9:3, u 17 – 10:3 i poluvrijeme je okončano sa 16:7.

Sigurno voćstvo iz prvog poluvremena i već naslućivana laka pobjeda, bili su razlog da voćstvo domaće ekipe drugo polvrijeme počne i odigra sa znatno izmijenjenom ekipom Priužena je šansa mlađim igračicama koje su do ove utakmice imale manju minutažu. One su se trudile i postigle novih 10 golova, ali i pružile čansu gošćama iz Teslića da poprave svoj skor i dadnu novih 8 pogodaka bez da imalo ugroze voćstvo domaće ekipe.

I na ovoj utakmici, čije su drugo poluvrijeme uglavnom provele na klupi, briljirale su Vasilija Gluhović sa 6 i Marija Šušnjar sa 5 pogodaka. Ono što je najvežnije, golove su postizale skoro sve igračice kojim je pružena prilika da zaigraju, pa i one koje se na dosadašnjim utakmicama nisu upiisivale u listu strijelaca.

Ekipa Rogatice, za koju je u rubrici trener upisano ime Igora Vitomira, igrala je u slijedećem sastavu: Olivera Paprica, Maša Stavnjak 1, Nikolina Stojanovič 1, Snježana Vitomir, Vasilija Gluhović 6, Anđela Knežević 2, Magdalena Komlenović 1, Anđelina Bojat 3, Marija Šušnjar 5, Tamara Đokić 1, Marija Đerić 1, Anđelina Srndović 1, Andrea Šušnjar, Dragana Radović i Marija Šarenac 4.

Što se tiče gošći, sudeći po broju ekipe koja je došla u Rogaticu, trener Dragan Delić, unaprijed je znao šta ga čeka u Rogatici, pa je ovdje došao sa svega 8 djevojaka od kojih se 5 upisalo u listu strijelavca postigavši ukupno 15 golova.

Sudili su sa manjim greškama, koje nisu uticale na konačan rezultat, Dejan Jovančić i Mladen Todorović iz Istočnog Sarajeva.

Tekst i foto: Sreten Mitrović