Ruskinje promovišu porodične vrijednosti u Višegradu

17.04.2024.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za Ruskinje, učesnice manifestacije „Promocija slovenske ljepote od Vladivostoka do Sokoca“, koja njeguje porodične vrijednosti i pravoslavne tradicije.

Đurević je rekao da je zadovoljstvo biti domaćin damama iz bratske Rusije.

„Zadovoljstvo je što na ovaj način promovišemo prave vrijednosti, a to su porodica i djeca, te tako šaljemo jednu lijepu poruku iz Višegrada“, istakao je Đurević.

On je najavio nove posjete i mogućnost bratimljenja Višegrada sa još jednim gradom iz Rusije.

Jelena Tripičkina kaže da se u Višegradu osjeća kao kod kuće, istakavši da je veoma srećna što vidi da se pravoslavlje njeguje u Republici Srpskoj i Srbiji.

„Želim da moja djeca i unuci sačuvaju sve Hristove tajne i nastave da žive u duhu pravoslavlja, kao što mi to činimo“, rekla je Tripičkina.

Iz Vladivostoka je u Republiku Srpsku stigla Aleksandra Mackova, koja kaže da je za nju veoma bitna ova manifestacija.

„Veoma mi je važno što sam ovdje jer imam mogućnost u najboljem svjetlu da predstavim svoj grad i regiju iz koje dolazim“, istakla je Mackova.

Darija Švicova majka je četiri djevojčice i kaže da je jačanje porodičnih vrijednosti najbitnije jer sve počinje i završava u porodici i ona je suština života.

„Mi pokušavamo da našu djecu vaspitamo tako da sačuvaju ljubav i sve ono što porodica predstavlja“, rekla je Švicova, izrazivši zahvalnost za topao prijem u Republici Srpskoj.

Učesnice manifestacije „Promocija slovenske ljepote od Vladivostoka do Sokoca“ tokom boravka u Višegradu vidjeće znamenitosti ovog grada i u Spomen-kompleksu u Starom Brodu na Drini odati poštu za 6.000 Srba koje su ubile ustaše.

Na Sokocu će u subotu, 20. aprila, biti izabrana najljepša i najuspješnija mama Rusije, Srbije i Republike Srpske koja će predstavljati ove tri zemlje na Krimu na finalu konkursa „Slovenska ljepota – Evroazija“, rekli su Srni u sokolačkom Udruženju „Majka i dijete“.

SRNA - Jovana Borovčanin