Novi uspjeh Snježana Obradovića

17.05.2024.

Atletika u Rogatici

ROGATICA – Već poznati atletičar iz Rogatice Snježan Obradović uspješno je startovao i ove godine. Trkom na srednje pruge na međunarodnom mitingu „Half maraton“ u Mostaru, pred kraj marta, u konkurenciji preko 2000 takmičara iz 52 zemlje Evrope  i svijeta osvojio je izvanredno 12 mjesto prdetrčavši 21 kilometar. I to nije sve.

Prošlog vikenda, 12. maja, na petom sarajevskom maratonu uz učešće preko 1500 takmičara iz, kako je rečeno, 44 zemlje svijeta, trčao je polumaraton – 10,5 kilometara, i u vrlo jakoj konkurenciji, osvojio nevjerovatno drugo mjesto u vremenu 1 sat, 11 minuta i 53 sekunde.

Ono što je značajno, ostvarenim rezultatom u Sarajevu, Obradović je pobijedio i samog sebe. U  svojoj 35 godini, oborio  vlastiti rekord za čak 1 minut i 27 sekunndi i na zvaničnoj listi postao ubjedljivo najbolji polumaratonac u Republici Srpskoj i treći u BiH.

Uspjeh je za divljenje i podršku. Ovo tim prije, jer je Snježan i dalje nezaposlen i na takmičenja ide o svom trošku ili, kao i ovoga puta,  podršku svojih pijatelja. To bi,  napokon, trebalo da shavte i nadležni u opštini i posebno u Centru za kulturu i sport, jer se na svakom takmičenju Snježan pojavljuje i predstavlja kao Rogatičanin i član  Atletskog kluba „Rogatica“ u Rogatici.

Tekst: Sreten Mitrović, Fotke: Arhiva S. Obradovića