Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ uskoro u novom ruhu

22.05.2024.

VIŠEGRAD – U Rehabilitacinom centru „Vilina vlas“ u Višegradu počela je rekonstrukcija četvrtog sprata s ciljem proširenja smještajnih kapaciteta, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila milion KM.

Direktor ove ustanove Radojko Stašević rekao je novinarima da je rekonstrukcija podijeljena u dvije faze, te da će rezultirati stvaranjem boljeg ambijenta za boravak gostiju i za medicinske tretmane.

„Izgradnjom četvrtog sprata ova ustanova dobija 14 apartmana i tri dvokrevetne sobe, što je oko 50 novih smještajnih jedinica. Rehabilitacioni centar bez proširenja raspolaže sa oko 135 do 160 mjesta. Vrijednost kompletnog projekta je oko 1,5 miliona KM. U drugoj fazi planirano je opremanje svih apartmana najmodernijom opremom“, naveo je Stašević.

On je dodao da će kompletan posao biti okončan do kraja avgusta.

Prema njegovim riječima, prošle godine su adaptirane 72 sobe, a u ovoj godini zamijenjeni su i instalirani liftovi do četvrtog, novoizgrađenog sprata.

Stašević je napomenuo da se uz rekonstrukciju hotela, uređuje i prostor Stare Banje, kako bi gostima ugođaj bio što ljepši.

On je zahvalio opštini Višegrad i Vladi Republike Srpske za pomoć.

„Imali smo podršku rukovodstva opštine, jer su za sve ovo trebale građevinske dozvole, a veliku finansijsku podršku imali smo i od Vlade Srpske“, rekao je Stašević.

Ljekar u ovoj ustanovi Dušana Bukvić rekla je da radove prati rekonstrukcija i renoviranje medicinskog bloka.

„Planirano je da kompletan medicinski blok bude na jednom mjestu i na jednom nivou, te da usko budu povezani pacijenti, čekaonice, ordinacije i terapijski blokovi što će rezultirati još boljom rehabilitacijom“, istakla je Bukvićeva.

U Rehabilitacionom centru ističu da čine sve kako gosti ne bi trpjeli zbog radova, te da im organizuju brojne izlete.

SRNA - Jovana Borovčanin