„Bambijevci“ pred Rogatičanima – Maskenbal sa preko 180 mališana

07.06.2024.

ROGATICA – Realizujući godišnji plan rada menandžment, vaspitačice  i ostali radnici Dječijeg vrtića „Bambi“ u Rogatici,  uz maksimalnu podršku roditelja čija djeca koriste usluge ove Javne ustanove, umjesto uz oktobarsku „Dječiju nedjelju“, upriličili su sinoć već tradicionalni godišnji dječiji maskenbal.

Učestvovalo je, reče direktorka Vrtića Nataša Duvnjak, preko 180 mališana svih 9 vrtićkih grupa sa maskama, koje su sami uradili i svesrdnu uz pomoć i podršku roditelja i ostalih članova porodica. Pred dupke punim ne baš malim igralištem malih sportova kod Doma kulture u centru Rogatice , više od sat vremena, na  posebno pripremljenoj stazi, i uz posebno odabranu muziku prodefilovali su mališani sa maskama: insekata, voća i povrća, slatkiša, cvijeća, kad porastem biću…, šumskih životinja, kauboja i kaubojki, gusara i cigančica i liukova iz crtanih filmova. 

Po lijepom vremenu, svaki izlazak mališana toplo je pozdravljan od prisutnih mama, tata, strina i stričeva, tetki i tetaka, baka i deka i ostalih gledalaca. Zadovoljni smo svi i možemo reći da se trud isplatio. Hvala djeci, hvala roditeljima i gledaocima koji su ovu našu manifestaciju dobro primili i aplauzom nagradili, u ime organizatora naglasila je Duvnjakova.

Tekst i foto: Sreten Mitrović