Novi uspjeh Snežana Obradovića, atletičara iz Rogatice

10.06.2024.

ČETVRTI KAO PRVI

ROGATICA –  Na posljednjem vikendu održnom sedmom Run&More Weekend festivalu i desetom banjalučkom atletskom polumaratonu, među prwko 1600 takmičara iz zemlje i inostranstva našao se i jedan Rogatičanin – Snježan Obradović (35)-

Nije Snježan išao u Banja Luku da bi statirao na festivalu. U veoma jakoj konkurenciji osvojio je visoko četfrto mjesto. Sa rezultatom 1 sat, 15 minuta i 26 sekundi, postao je najuspješniji takmičar iz Republike Srpske i drugi u BiH što mu kao već u neku ruku  veteranu daje vjetar u leđa da se nastavi baviti svojom omiljenom atletskom disciplinom polumaratomom u kojoj drđi treće mjesto u cijeloj BiH.

Ova trka u Banja Luci za mene je bila jedna od najtežih u mom višegodišnjem bavljenjem atletikom. Trčalo se po veoma teškim uslovima . Vllaga i isparavanje iz kilometra u kilometar otežavali su disanje i zato sam prezadovoljan sa postignutim rezultatom i plasamanom u cjelini, pa se stoga ovo moje četvrto mjesto, za  normalne uslove i uz činjenicu da sam bio uspješniji od nekih takmičara koji su me ranije po bjeđivali,   može smatrati  kao prvo,  reče Obradović.

I na ovu trku u kojoj je trčao predstavljajući svoju Rogaticu, išao je Snežan o svom trošku i podršku prijatelja uz predhodne pripreme po uputama trenera Gorana Ješića sa kojim se nada da če uspješno proći i sva ostala takmičenja  tokom preostalog dijela tekuće godine, reče Snježan, koji atletici kao nezaposleni ekonomski tehničar svakodnevno  posvećuje  najveći dio svog slobodnog vremena isključivo iz ljubavi i na amaterskoj osnovi.

Tekst:  Sreten Mitrović, Foto: arhiva porodice Obradović