Novo dječije igralište u naselju Glavica

04.06.2024.

VIŠEGRAD – U višegradskom naselju Glavica danas je svečano otvoreno novo dječije igralište u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je opština Višegrad sprovela u saradnji sa Razvojnim programom UN /UNDP/.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo peti projekat koji je u saradnji sa UNDP-om realizovan u Višegradu, a da su se stanovnici mjesne zajednice Višegrad dva opredijelili da u naselju Glavica bude izgrađeno igralište.

On je naveo da je opština za ovaj projekat obezbijedila lokaciju, kao i da je sufinansirala sve dosadašnje projekte i da će tako nastaviti i u narednom periodu.

„Zahvaljujem svima koji su pomogli da se ovako lijep projekat realizuje jer će on od koristi biti i djeci i roditeljima, ne samo iz ovog naselja, nego i iz cijele opštine“, rekao je Đurević.

Menadžer projekta UNDP-a Nasir Nalić rekao je da je Višegrad jedan od 40 lokalnih zajednica koje učestvuju u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

„Kroz različite projekte u Višegrad je do sada uloženo više od 100.000 maraka, i u saradnji sa opštinom Višegrad sigurno smo uspjeli da poboljšamo rad mjesnih zajednica u ovom gradu“, dodao je Nalić.

Predsjednik Mjesne zajednice Višegrad dva Željko Milisavljević zahvalio je UNDP-u i opštini Višegrad za realizaciju ovog projekta s obzirom da u ovoj mjesnoj zajednici živi veliki broj djece.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ sprovodi UNDP uz pomoć vlada Švajcarske i Švedske.

SRNA - Jovana Borovčanin