U Novom Goraždu održano takmičenje mladih ribolovaca

24.06.2024.

NOVO GORAŽDE – U petak 21.6.2024. godine je na području Opštine Novo Goražde održano takmičenje mladih ribolovaca u disciplini „Lov ribe udicom na plovak“ u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca Novo Goražde i Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske. Ukupan broj učesnika je iznosio 19, oni su se takmičili u tri kategorije i to: od 4 do 9 godina starosti, zatim od 9 do 12 godina starosti i posljednja kategorija je od 12 do 16 godina starosti.

Pobjedu u prvoj kategoriji je odnio Jovan Lasica sa ulovljenih 210g, dok je pobjednik druge kategorije Vuk Begović sa ulovljenih 560g i pobjednik treće kategorije je Borisav Mandić sa ulovljenih 1090g. Takođe, bitno je napomenuti da je jedina djevojčica koja se takmičila bila Matea Lasica. Nakon završenog takmičarskog djela, održana je „Mala škola ribolova“ koju je predvodio član Upravnog odbora Udruženja sportskih ribolovaca Novo Goražde, Vlatko Radović. Mladim pionirima i kadetima je ukazano na greške koje su pravili tokom takmičenja ali im je preneseno potrebno znanje i vještine za još uspješniji ribolov. Potom je uslijedilo druženje uz odličnu hranu i piće, i izvanrednu atmosferu, gdje je istaknuti gost bio Aleksandar Kojić, predsjednik Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske. Takođe, ostalim takmičarima su uručene majice, bojanke i priručnici za ribolov.

Na samom kraju ovog događaja svim prisutnima se obratio predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca Novo Goražde, Nebojša Subotić koji je izrazio zahvalnost učesnicima kao i Sportsko ribolovnom savezu Republike Srpske i predsjedniku istoimenog saveza, zatim i „Domu zdravlja Doktor Velimir Gigović“ iz Novog Goražda, i Opštini Novo Goražde.

Opština Novo Goražde