Odbojkašice Sutjeske ovjerile plasman u Prvu ligu RS

13.04.2013.

OK Sutjeska

FOČA – U Foči će se od naredne sezone ponovo igrati prvoligaška ženska odbojka. U baražu za prvaka Druge entitetske lige, Fočanke su u oba meča bile bolje od Laktaša. Nakon pobjede od 3:2 u Laktšima, Sutjeska je na svom terenu bila ubjedljiva 3:0, pa je zasluženo izborila povratak u prvoligaško društvo.

– Drago mi je što je bilo ovoliko publike, igrali smo za njih srcem. Mislim da nam je odavno mjesto u Prvoj ligi. Djevojke su se trudile, jedna smo od najmlađih ekipa i zasluženo smo trijumfovale. Iako je izgledalo kao rutinska pobjeda, na parketu je bilo jako teško, na licu je bio osmijeh, ali je unutra bilo veliko uzbudjenje, adrenalin je radio – iskrena je kapiten Sutjeske, Maja Mašić.

Trener fočanskih odbojkašica, Milomir Davidović Lići kaže da je Sutjeska dominirala tokom cijele sezone.

– U čitavom prvenstvu izgubile su samo pet setova. Zaista, impresivno. Zasluženo idu na odmor, tačnije, idu na slavlje. Prvo ćemo svi na piće, a onda će one da se spreme, pa idu u diskoteku da proslave veliki uspjeh. Ja im kao trener čestitam od sveg srca. – kaže Davidović.

Za najbolju ekipu sa dugoligaškog Zapada, nije sve izgubljeno. Ostaje im još jedna šansa u meču sa devetom ekipom Prve lige, bilećkim Hercegovcem.

– Čestitam ekipi Sutjeske, bila je bolja. Mi ćemo pokušati da se vratimo. Ovo je mlada ekipa, potrudićemo se da pobijedimo Hercegovac – kaže trener Laktaša, Siniša Džakula.

Sutjeska je, sa prosjekom od 16 i po godina, imala najmlađu ekipu u ovoj sezoni. U klubu su svjesni da će morati dovestii par iskusnijih igračica, kako bi postali stabilan prvoligaš. Brige za narednu sezonu ipak će odložiti, jer slijedi zasluženo slavlje.

Sutjeska – Laktaši 3:0 (25:20, 25:17, 25:16)

Gradska dvorana u Foči.
Gledalaca: 600.
Sudije: Čolić (Ljubinje), Čančar (Pale).

Sutjeska: Pejović, Pljevaljčić, Mašić, Perišić, Starović, Vuković, Vrećo, Pavlović, Bodiroga, Jegdić, Mitrović, Simović. Trener: Milomir Davidović.

Laktaši: Sandić, Gligić, Knežević, Metlić, Jovanović, Kecman, Plavšić, Protić. Trener: Siniša Džakula.