Održano prvenstvo u klikerima

19.05.2013.

Turnir u klikerima u Foči

FOČA – U organizaciji Omladinskog pokreta Foča, danas je održan prvi turnir u klikerima. Stotinjak posjetilaca vrtića u naselju Donje polje moglo je da uživa u lijepom vremenu, dobroj muzici, odličnom društvu, kao i odličnim potezima i uzbudljivim partijama majstora igre koja je počela da izumire, pojavom kompjutera i ostalih konzola za igranje.

Upravo jedan od ciljeva današnje organizacije je bio da se mladima skrene pažnja da treba da pobjegnu iz tog virtuelnog svijeta i da više vremana provedu u prirodi, sportskim terenima…

Turnir u klikerima u Foči

Što se samog turnira tiče, takmičari su podijeljeni u dvije grupe. Prvu grupu su sačinjavali takmičari starosne dobi do 15 godina, a drugu preko 15 godina. Na turniru su mogli da učestvuju svi koji su to željeli. Raduje podatak da su se prijavljivali i oni koji nikada ranije nisu igrali klikera. Njima su pravila igre pokazivali stariji učesnici, a na licima mališana kao i njihovih roditelja, od kojih smo dobili velike pohvale, moglo se vidjeti zadovoljstvo.

U konkurenciji do 15 najbolja je bila Nevena Matović. Kod starijih učesnika, najveće znanje i snalažljivost je pokazao Damjan Vidojević, izdanak gornjopoljske škole klikeranja. Kako je istakao, posebno mu je drago što je turnir osvojio na “gostujućem terenu”, tj. u Donjem polju. Najmlađi učesnik turnira je bio Đorđe Đurović, a najstariji Nešo Kovačević. Pobjednici, kao i najmlađi i najstariji učesnik turnira, su nagrađeni prigodnim diplomama.