Izabrana najljepša bašta – Čajniče u cvijeću

01.09.2015.

Dvoriste u Cajnicu

ČAJNIČE – U okviru Velikogospojinskih kulturno-sportskih svečanosti, tradicionalni konkurs za izbor „Najljepšeg dvorišta i balkona“ u Čajniču, koji već dugi niz godina organizuje opština Čajniče, bio je povod da se takmičari okupe i upoznaju.

„Ove godine imali smo težak zadatak, da od mnoštva prelijepih bašti i balkona izaberemo po tri favorita. Obišli smo i uslikali ih, upoznali njihove vlasnike i uvjerili se sa koliko ljubavi brinu o svojim zelenim oazama. Drago mi je što mogu da kažem da su naše bašte iz godine u godinu sve ljepše. I za mene su one sve pobjednice“ – izjavila je član komisije za izbor.

U užoj konkurenciji izabrane su tri dvorišta i tri balkona. Ljepota uređenosti je presudila pobjednicima. Treće mjesto za najljepše dvorište osvojili su Mira Vasiljević i Ljubica Perendija, drugo mjesto, Stojanka Pavičević i prvo Marko Šarac.

Balkon obavijen cvijećem ove godine bio je kod Skupštine opštine Čajniče koja je osvojila treće, zatim Olje Stojanović osvojila drugo i Željka Sefer za osvojeno prvo mjesto. Pobjednici su nagrađeni diplomama i novčanim nagradama.

Ovogodišnji konkurs sponzorski je podržala opština Čajniče.