Sahranjen bračni par Đorđije i Nina – Nebo je plakalo nad Čajničem

07.09.2016.

Sahrana Petrovici iz Cajnica

ČAJNIČE – Na gradskom groblju Rakovice, juče je sahranjen bračni par Đorđije i Nina Petrović, koji su stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći prije dva dana u Vukšić Polju, na magistralnom putu Zvornik-Milići.

Opjelo je održano u harmu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, koje je služio protojerej-stavrofor Momir Vasiljević zajedno sa sveštenstvom hrama.
Prota Momir se sa besjedom oprostio od Djordjija i Nine, govoreći:

„Mi stojimo danas pred jednom kamenom zavjesom satkanom od tuge i bola, pred kamenim zidom gdje tražimo odgovor. Od rata, a možda i prije rata, ovoliko tuge odjednom nije se svilo u Čajniče kao što je to danas“

On je dodao da se čini kao da kroz tu kamenu zavjesu vidi razdragane i vesele Đorđija i Ninu, kako plešu, onako gledajući jedno u drugo sa puno ljubavi.

„Kao što mi u bašti beremo najljepše cvijetove tako je i Bog ubrao dva najljepša cvijeta, Đorđija i Ninu“ – rekao je protojerej Vasiljević

Nakon opijela krenula je povorka prema groblju, gdje su se najmiliji poslednji put pozdravili sa svojim voljenima.

Sahrani je prisustvovao veliki broj sugradjana, rodbine i prijatelja, koji su danas bili na kraju poslednje zajedničke šetnje, koja nikada nije bila veća, ljudi su ćutali i plakali, svi znajući da ova šetnja osim toga što je najveća, ima završetak na ovom mjestu. Oproštajnim pismom oprostili su se i njihovi drugovi.

Ova teska nesreća pogodila je veoma grad Čajniče, koje je izgubilo dvoje velikih ljudi.