Nova pobjeda rogatičke Mladosti – Preokret za tri minuta

04.04.2019.

ROGATICA – Kada su svi prisutni juče poslije podne na prvenstvenoj utakmici Mladost – Guber iz Srebrenice „vidjeli“ novi poraz Rogatičana na svom terenu, desilo se čudo. U tri zadnja minuta Mladost je od gubitnika došla do pobjednika i osvojila nova tri boda koja će im i te kako puno značiti u borbi za opstanak u Drugoj fudbalskoj ligi Srpske.

Inače, u dosta izjednačenoj igri prvi su do gola došli gosti. Postigli su ga u 67 minutu, nakon što je njihov gol spasila stativa.

U nastavku igre domaća ekipa krenula je na sve ili ništa. To joj se moglo osvetiti u 80 minutu da mladi i još neiskusni golman Karišik nije spasio siguran gol kada je protivnički igrač pred njega sam izašao.

Do neočekivanog preokreta došlo je u tri zadnje minute. Igrao se 87 minut. U kaznenom prostoru gostiju, u buketu igrača, najbolje se snašao do tada malo zapaženi Slobodan Đurović i poslao loptu iza leđa golmana Vujadinovića izjednačivši rezultat na 1:1.

Samo što su gostujući igrači pošli sa centra, loptu su dograbili igrači Mladosti. Uslijedio je centaršut pred gol gostiju gdje ju je prihvatio agilni Darko Rosić. Uslijedio je rezantan šut sa 15-tak metara i po drugi put je bio savladan golman gostiju. Nastala je euforija koja nije kažnjena u posljednjim sekundama samo zahvaljujući stativi, jer je golman Karišik već bio savladan.

MLADOST (Rogatica) 2 (0)
GUBER 1 (0)

Strijelci: 0:1 Ferhatović u 67, 1:1 Đurović u 87, 2:1 Rosić u 88 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar „9. januar“ u Rogatici
Gledalaca: 100
Sudija: Marko Domazet (Istočno Sarajevo) 7
Žuti kartoni: B. Obradović, J. Rajak, Rosić, Đurović (Mladost Rogatica), Maksimović, Janjić (Guber).
Igrač utakmice: Darko Rosić (Mladost Rogatica) 7,5.

MLADOST (Rogatica): Karišik 7, J. Rajak 6,5, Mićo Rajak 6,5, Ristanović 7, Božović 6,5, B. Obradović 6,5 (od 89 minuta Marijanović -), Rosić 7,5, Đurović 6,5, Sokolović 6 (od 50 minuta Čolić 5,5), Miličević 6, Šarenac 6 (od 73 minuta D. Obradović -). Trener: Dragan Jovanović.

GUBER: Vujadinović 7, Jašarević 6, Ćirković 6, Skejić 6 (od 73 minuta Mrđa -), Maksimović 6, Ferhatović 6,5, Jeftić 7, Janjić 6, Stanojević 6, Merdžić 6, Muustafić 6 (od 89 minuta Nalić -). Trener: Đorđe Petrović.