U Novom Goraždu 17. aprila, uz Dan osnobođenja

09.04.2011.

OTVARA SE SPOMEN SOBA

Spomen soba - Novo GorazdeUz Dan oslobođenja Novog Goražda Boračka organizacija ove opštine 17. aprila priređuje svečano otvaranje Spomen sobe, u sklopu Boračkog groblja u Donjoj Sopotnici.

Programom je predviđena Sveta arhijerejska liturgija u crkvi Svetog Đorđa, sa početkom u 8,30 časova, a osveštanje i otvaranje Spomen sobe poginulih boraca Vojske republike Srpske je u 10,30 časova.

Nakon toga u 11,30 časova je polaganje cvijeća na Centralni spomenik u Novom Goraždu, a u 12 časova u sali Fabrike žice planirano je uručivanje zahvalnica zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama, institucijama i darodavcima koji su pomogli izgradnju Spomen sobe.

Istog dana, 17. aprila, u porti crkve Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici Srpska pravoslavna opština Goraždanska i Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Novo Goražde organizuju tradicionalni narodni sabor. U kulturno umjetničkom programu, koji počinje u 16 časovas, učestvuju folklorni ansambli KUD-ova „Dabar“ iz Priboja i „Sveti Đorđe“ iz Novog Goražda, te izvorne pjevačke grupe, narodni guslari i „Zoki“ bend.

S.H.