Novogodišnji i božićni prijem kod načelnika

30.12.2011.

Foča-Prijem kod načelnika

FOČA – Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović danas je organizovao novogodišnji i božićnji prijem za predstavnike mjesnih zajednica, sportskih klubova i nevladinog sektora.

Dvijehiljade jedanaesta godina, prema riječima načelnika Krsmanovića ostaće upamćena po dolasku patrijarha srpskog g-dina Irineja, zatim posledicama od poplave sa kojima je opština Foča ušla u ovu godinu, i pokušaju da se rijeka Drina proda strancima a da se ne informišu građani.

– Ostvarili smo i fenomenalan sufiticit od preko 2.000.000 KM i kada se sve sabere mogu biti izuetno zadovoljan posebno na započetim velikim kapitalnim investicijama – kaže Krsmanović .

Što se tiče planova za 2012. godinu Krsmanović izdvaja.

– Natkriti gradski stadion i napraviti jedan od najljepših gradskih stadiona sa reflektorima u istočnom dijelu RS i šire, izgradnja Akva park sa olimpijskim bazenom do 1. jula, izgradnja mosta preko rijeke Ćehotine i mosta preko rijeke Drine dužine 178 m čim se skine blokada od Komisije za zaštitu spomenika kulture BiH po uzoru na most Milenijum u Podgorici.

Jučerašnje neusvajanje Budžeta od strane Skupštine opštine Foča Krsmanović komentariše.

– Neusvajanje budžeta me nije iznenadilo. Sve političke partije pred izbore se okreću svom biračkom tijelu i to je na neki način logično ali nije logično da ljudi koji su predstavljali skupštinu većinu tri godine i dva mjeseca to urade na takav način da vas ucjenjuju pozicijama za koje traže da budu ne političke već stručno – profesionalne. Miješati struku i politiku ja neću prihvatiti. Ali obećavam da zbog neusvajanja budžeta niko neće trpiti – najavljuje Krsmanović.

I ove godine dodjeljene su nagrade. Kristalnu borovnicu i sat kulu dobili su Turistička organizacija opštine Foča za promociju Foče kroz turizam i Srebrenko Kunarac za promociju grada putem sporta.

– Malo sam iznenađen zbog priznanja klubova i opštine Foča. Nagrada je predivna. I u budućnosti će mi predstavljati stimulans da se još više angažujem. Drago mi je što je neko prepoznao moj rad koji inače radima besplatno– rekao je Kunarac.
Prijem

– Ovo je izuzetno priznanje jer je ocjena za rad i Turističke organizacije i mog ličnog rada a s druge strane ovo je podstrek za dalji rad i napredovanje u radu vezano za promociju turističkog potencijala i turističkih vrijednosti Foče – kaže Ivanovićeva.

Vito Vilotić predsjednik Mjesne zajednice Dragočava kaže da će godina ostati upamćena po odličnoj saradnji sa lokalnom zajednicom.

– U Mjesnoj zaednici odradili smo dosta poslova i dosta je urađeno – kaže Vilotić.

Ivana Vuković direktorica Centra za socijalni rad kaže da je izmirene većina obaveze prema korisnicima, da nemaju dugovanja.

– A što se tiče naredne godine očekujem da će situacija biti još bolja i da ćemo biti zadovoljni i mi i naši korisnici – kaže Vukovićeva.