Zdravstveno stanje povrijeđenih policajaca stabilno

18.12.2011.

VIŠEGRAD – Zdravstveno stanje policajaca iz Višegrada Zorana Ušćumlića i Slobodana Sarića, koji su teško povrijeđeni prilikom hapšenja Ramadana Bahtirija, stabilno je i oni su van životne opasnosti, potvrđeno je Srni u fočanskoj bolnici.

“Zadovoljni smo njihovim postoperativnim tokom. Operacije su juče trajale skoro cijeli dan. Uspješno je izvršeno prišivanje krvnih sudova i fiksiranje polomljenih kostiju”, rekao je specijalista ortoped u bolnici u Foči Maksim Kovačević.

On je naveo da je kod obojice teško povrijeđenih policajaca ostalo još da se urade dodatni operativni zahvati iz oblasti maksilofacijalne hirurgije.

Dvojica policajaca iz višegradske Stanice policije zadobili su povrede glave i ekstremiteta tokom jučerašnje akcije hapšenja Ramadana Bahtirija.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić potvrdila je ranije Srni da je policija u kombiju kojim je Bahtiri udario u policajce pronašla pištolj koji je oteo od federalnog policajca u sukobu kod Hreše i gasni pištolj.

Ona je naglasila da je Bahtiri bježao jer je u sarajevskom naselju Otoka izazvao saobraćajnu nesreću.

Tešić je rekla da će Bahtiri ostati 24 časa u pritvoru u Policijskoj stanici Višegrad, nakon čega će biti predat Tužilaštvu Istočno Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.