Bolnica unaprijedila rad saradnjom sa VMA

31.01.2012.

Bolnica - Foča

FOČA – Radiološka služba Univerzitetske bolnice Medicinskog fakulteta Foča unaprijedila je rad saradnjom sa stručnjacima Vojnomedicinske akademije Beograd /VMA/, a jedan od vidova te saradnje je upotreba dopler metode kojom se mjeri protok kroz krvne sudove i eventualna suženja.

Načelnik Odjeljenja za nevaskularnu i interventnu radiologiju VMA Beograd, pukovnik Dragan Dulović pojasnio je da ova metoda ne podrazumijeva samo dijagnostifikovanje, nego da prati i terapijske metode liječenja.

“Brza je i efikasna, neinvazivna i ne škodi pacijentima”, rekao je Dulović Srni i dodao da za ovu metodu ima sve više zainteresovanih pacijenata iz istočnog dijela Republike Srpske i Federacije BiH.

Dulović je napomenuo da je Univerzitetska bolnica Foča dobro opremljena, što doprinosi boljem očuvanju zdravlja i liječenju građana.

Prema njegovim riječima, sve je više pacijenata koji dolaze iz Federacije BiH da koriste usluge ove ustanove zbog stručnosti ljekara i dobre opremljenosti, kao i zato što nema čekanja i što je usluga efikasnija.