Makadamom do spomenika u selima

SRNA - 13. januara 2012. 058.ba

Foča - spomenik u Jošanici

FOČA – Na području opštine Foča izgrađena su četiri spomen-obilježja vojnicima i civilima poginulim u odbrambeno-otadžbinskog ratu – jedan u gradu i tri u seoskim područjima do kojih vode, uglavnom, makadamski putevi, pa je do ovih spomenika zimi teško doći.

Jedan od njih je u selu Jošanica, gdje je prije 20 godina na Nikoljdan počinjen zločin nad 56 srpskih civila.

Mještanin Borivoje Vilotić kaže da, osim živih svjedoka, o zločinu čiji počinioci još nisu kažnjeni, svjedoči i spomen-obilježje do kojeg je zimi nemoguće doći bez terenskih vozila.

„Pokrenuta je inicijativa i imamo obećanje da će put biti asfaltiran, ali ne znamo dokle je posao stigao“, kaže Vilotić.

On je dodao da je Boračka organizacija uputila na dvije adrese prijedloge za postavljanje putokaza i izgradnju puteva do spomenika.

„Nadamo se da će lokalna vlast i resorno ministarstvo imati razumijevanja za naše prijedloge i da bi trebalo da nam odobre novac za asfaltiranje puta do spomenika u Jošanici“, kaže Gordan Kalajdžić, predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Foča.

On je dodao da Boračka organizacija predlaže i postavljanje putokaza do mjesta masovnog stradanja.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Dragica Kulić ističe da je potrebno mnogo novca za održavanje makadamskih puteva. „Teško ih je održavati. Svake godine ulažemo znatna sredstva da bi putevi ostali u nekom normalnom stanju“, kaže Kulićeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,