Višegrad će biti turistički hit

DAN / Svetislav Tijanić - 12. januara 2012. 058.ba

Višegrad

VIŠEGRAD – Višegrad bi tokom 2012. godine mogao da postane istinski hit. Sasvim je izvesno da će on biti najprivlačnija turistička destinacija u Republici Srpskoj i BiH. To je istakao Tomislav Popović, načelnik opštine Višegrad, u svom novogodišnjem obraćanju zaposlenima u Radio Višegradu i sugrađanima koji su angažovanih kao izvještači brojnih medija u Srpskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Popović je najavio da će u 2012. godini biti završena obnova stare zgrade MUP-a, u koju će se već sredinom januara useliti Radio Višegrad. Ova višegradska medijska kuća od osnivanja, 1992. godine, do danas selila se nekoliko puta iz jednog u drugi objekat i imala je status podstanara. Bitno je istaći da Skupština opštine Višegrad, za razliku od drugih opštinskih i gradskih centara, izdvaja sredstva za materijalne troškove i zarade u lokalnoj radio stanici, a koliki značaj Popović pridaje informisanju u toj opštini, potvrđuje i podatak da će, kako je najavio, u 2012. svakog petka u 14 časova organizovati konferencije za medije i obavještavati javnost o svim događanjima u Višegradu i okolini. Valja reći da Višegrad ima i najažurnije internet portale u regionu, ukupno čak četiri, i da su na njima zastupljene sve teme, od politike, do turizma, privrede, kulture, sporta, zdravstva, školstva i drugih oblasti.

-Višegrad je u 2011. godini bio dostojno predstavljen u brojnim medijima. Naš grad je veliko gradilište, zahvaljujući prije svega početku radova na kapitalnom projektu Andrićgradu, ali i radovima na drugim projektima, obnovi i restauraciji mosta Mehmed-paše Sokolovića, završetku svih radova na muzejsko-turističkoj pruzi od Šarganske osmice do Višegrada i izgradnji moderne poslovne zgrade preduzeća Hidroelektrane na Drini. U 2011. smo, prije svega u okviru „Višegradske staze”, obilježili pola vijeka od uručenja Nobelove nagrade našem slavnom sugrađaninu Ivu Andriću, a u 2012. ćemo nizom manifestacija obilježiti 120 godina od njegovog rođenja. U cilju redovnog informisanja građana o svemu tome, upriličićemo konferencije za medije svakog petka – rekao je Tomislav Popović, dodajući da će opština Višegrad u 2012. godini iz svojih budžetskih sredstava finansirati i sportske klubove, institucije kulture, nevladine organizacije i udruženja putem posebnih projekata, a podsticaće i razvoj sela i poljoprivrede.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: