Na Sajmu turizma (ITTFA) u Beogradu i Opština Foča

28.02.2012.

Opstina Foča na sajmu turizma

FOČA – Od 23. do 26. februara 2012. godine održan je 34. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Beogradski sajam je najveća turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi. Tom prilikom posetioci su imali mogućnost da posete štand Turističke organizacije Republike Srpske, na kome je predstvaljena i ponuda opštine Foča.

Turistička organizacija Republike Srpske predstavila je kompletnu turističku ponudu kao i privredne subjekte koji se bave pružanjem usluga u turizmu. S obzirom da je ovaj sajam međunarodnog karaktera ovo je bila prilika da se predstavi i bogato kulturno nasleđe koji Republika Srpska ima.

Prezentaciju turističkih potencijala Srpske na zajedničkom štandu u hali četiri Beogradskog sajma organizovala je Turistička organizacija Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma i Predstavništvom Srpske u Srbiji.

Štand je bio dizajniran u znaku budućnosti, odnosno u znaku Kamengrada – Andrićevog grada u Višegradu.

Posjetiocima Sajma turizma predstavljeni su osnovni turistički brendovi u Republici Srpskoj, a to su Olimpijski centar “Jahorina” i planinski turizam, kao i Etno-selo “Stanišići” kod Bijeljine, koje tokom godine posjeti milion gostiju, zatim nacionalni parkovi Sutjeska i Kozara, grad Banjaluka sa urbanim, ruralnim i avanturističkim turizmom i banje Republike Srpske.

Sajmu su prisustvovali ministar trgovine i turizma Vlade Republike Srpske Gorana Zlatković, pomoćnik ministra za turizam Aleksandra Trifković, direktor Turističke organizacije Republike Srpske Tihomir Ljubojević i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Opština Foča