Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić posjetio opštinu Novo Goražde

01. marta 2012. 058.ba

MINISTAR PETAR DJOKIĆ U NOVOM GORAŽDU

S PROLJEĆEM USELJENJE U ZGRADE ZA POPLAVLJENE

NOVO GORAŽDE – U okviru radne posjete opštinama istočnog dijela Republike Srpske ministar Petar Đokić posjetio je opštinu Novo Goražde, gdje se sastao sa načelnikom opštine Novo Goražde Daliborom Neškovićem i njegovim sarsdnicima.

Razgovarano je o problemima sa kojima se susreće boračka populacija na području ove izrazito nerazvijene opštine, te o zbrinjavanje porodica boraca i poginulih boraca koje su bile poplavljene u decembarskim poplavama 2010. godine.

Poseban dio sastanka odnosio se na mogućnost otvaranja novih radnih mjesta na području ove rubne, izrazito nerazvijene opštine Republike Srpske, što po ministru Đokiću ima posebnu pažnju Vlade Republike Srpske.

POSJETA MINISTRA PETRA DJOKIĆA NOVOM GORAŽDU

U sklopu posjete ministar Đokić je obišao gradilište dvije zgrade a koje su namijenjene za trajno zbrinjavanje boračih i raseljenih porodica koje su bile poplavljene u decembarskim poplavama iz 2010. godine. Građevinski radovi na ove dvije zgrade sa 36 stanova, koje finansira Vlada Republike Srpske, su pri kraju i u narednih par mjeseci očekuje se useljavanje korisnika.

Sastanku sa ministrom Đokićem u posjeti opštini Novo Goražde prisustvovali su i Dražen Perendija, predsjednik Predsjedništva BORS-a, Miroslav Kojić, poslanik u Narodnoj

skuopštini Srpske i Aleksandar Fulurija, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,