Porodice dobrovoljaca posjetile spomenik

30. marta 2012. 058.ba

Članovi porodice Ruskih dobrovoljaca

VIŠEGRAD – Članovi 14 porodica, čiji su sinovi kao ruski dobrovoljci i pripadnici Vojske Republike Srpske poginuli na ratištima Srpske, posjetili su danas Spomenik ruskim dobrovoljcima na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu u Višegradu.

Ove porodice u novembru prošle godine nisu bile na otvaranju ovog spomen-obilježja ruskim dobrovoljcima.

Ljudmila Bogoslovskaja, majka ruskog borca, kaže da je uvijek kada dođe u Republiku Srpsku dirnuta pažnjom kojom je građani okružuju.

„Neka ovaj spomenik bude vječita uspomena na bratsku ljubav dva pravoslavna naroda u najteže vrijeme za Srbe u BiH“, rekla je ona.

Predsjednik Udruženja Srpsko-ruskog prijateljstva „Zavet“ Savo Cvjetinović pojasnio je da su porodice posjetile i ostala groblja u Republici Srpskoj gdje su sahranjeni njihovi najmiliji. „Oni su ovdje da ostvare i osnovna statusna prava boračke kategorije, koja im pripadaju kao i ostalim srpskim borcima i njihovim porodicama“, rekao je Cvjetinović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,