Sud u Trebinju presudio u korist JKP „Vrelo“ Čajniče

24. aprila 2012. 058.ba

JKP Vrelo

ČAJNIČE – Komunalnu djelatnost na prostoru opštine Čajniče obavljala su istovremeno dva preduzeća, staro „1 Mart“ i novosnovano „Vrelo“, što je kod gradjana ovog mjesta uzrokovalo zbunjenost i neposlušnost na naplatu računa, koje su dobijali mjesečno od pomenutih firmi. Najveći spor vodjen je oko pitanja vodovodne mrežeodnosno u čijoj je nadležnosti prikupljanje, prečišćavanje i snabdijevanje vodom?! Ovu polemiku riješio je konačnom presudom Okružni sud u Trebinju.

 Naime, poništen je Zahtijev radnika „1 Marta“, kojim se zahtijevalo brisanje iz sudskog registra Javnog komunalnog preduzeća „Vrelo“, kao i brisanje djelatnosti ovog preduzeća, odnosno prikupljanje, prečišćavanje i snabdijevanje vodom.

Sud je uvidom u sudski registar utvrdio, da je JKP „Vrelo“ osnovano u ovom Sudu na osnovu Odluke Skupštine Opštine Čajniče, a uvidom u registrovane komunalne djelatnosti utvrdjeno je prikupljanje, prečišćavanje i snabdijevanje vodom. Skupština Opštine Čajniče je Odlukom o prenosu prava upravljanja i održavanja vodovodnih sistema na području opštine Čajniče, dala na upravljanje i održavanje komunalne objekte i uredjaje individualne potrošnje  novoosnovanom JKP „Vrelo“.

Kako su osnivački i drugi akti JKP „Vrelo-Čajniče“ doneseni u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima, koji je važio u trenutku njihovog donošenja, a i u skladu sa sada važećim Zakonom o komunalnim djelatnostima i zbog svega gore navedenog, Sud je utvrdio i proglasio nevažećim i neosnovanim Zahtijev predlagača „1 Marta“ za brisanje iz sudskog registra JKP „Vrelo“, te brisanje djelatnosti ovog preduzeća „prikupljanje, prečišćavanje i snabdijevanje vodom“, navodi se u riješenju Okružnog privrednog suda u Trebinju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: